Kinderen en angstigen

Kinderen

Bij kinderen vanaf 2,5 à 3 jaar starten wij met de controle. Juist voor jonge kinderen is het tandartsbezoek vaak laagdrempelig. Meestal zijn er alleen nog maar controles noodzakelijk. Voor ons is dit een goed moment en een belangrijke taak om de preventie op te starten. Het is leuk om de kinderen op te zien groeien in de praktijk en ze op hun beurt weer met hun kinderen de praktijk te zien bezoeken.

Het functioneel en fraai behouden van tanden en kiezen bij het ouder worden, vinden wij van groot belang. Daarbij hoort het (samen met de tandtechnieker) vervaardigen van frames en gebitsprotheses.

Angstige patiënten

Gedurende de behandeling vertellen wij voortdurend wat we aan het doen zijn. Als u tijdens het behandelen de hand opsteekt, geeft u aan dat u wilt dat wij stoppen. Dan stoppen we direct. Hierdoor is de behandeling voor u minder onvoorspelbaar, wat de angst zal doen afnemen. Geef vooraf aan dat u angstig bent voor de behandeling, zodat wij daar rekening mee kunnen houden. En weet dat u niet de enige bent met angst voor de tandheelkundige behandeling!